Dilan Yesilgöz: “De politie heeft meer tools nodig om drugscriminaliteit tegen te gaan”

De onderwereld vermengt zich steeds meer met de bovenwereld en extreem geweld is daarbij de normaalste zaak van de wereld. Kamerleden Attje Kuiken van de PvdA en Dilan Yesilgöz van de VVD vertellen bij ons aan tafel wat volgens hen door de overheid gedaan moet worden om het excessieve geweld bij zowel jongeren als de harde drugscriminaliteit een halt toe te roepen.

Meer tools
De politie heeft tijdens een undercoveroperatie zelf een verdachte ontvoerd. Vindt Dilan Yesilgoz dit te ver gaan? “Het is niet aan mij om voor te schuiven hoe de politie het moet doen. Het is wel aan mij en mijn collega’s om de kaders te schetsen waarbinnen dat mag, maar ik denk dat de politie meer tools nodig hebben om deze vreselijke drugcriminaliteit tegen te gaan.”

Goed toezicht
Attje Kuiken sluit zich, met een kleine kanttekening, bij Yesilgoz aan. “Dit laat echt zien hoe ver politie en justitie moeten gaan om deze drugsbendes op te rollen. Ik neem ook aan dat ze dit met rugdekking van de officier van justitie hebben gedaan, dus dan mag je van mij heel ver gaan. Wat het wel laat zien is hoe ongelofelijk ingewikkeld het allemaal is. We moeten vooral zorgen dat er goed toezicht is op de besluiten die de politie neemt.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Dilan Yesilgoz en Attje Kuiken terug.

Vergelijkbare artikelen