Annemarie van Gaal: “Het kabinet heeft de mond vol van diversiteit, maar waarom is die er dan niet in de kieslijst?”

Staatssecretaris Mona Keijzer vindt het slinkende aantal ondernemers in de politiek problematisch, omdat de rol van de overheid in de economie aan het veranderen is. Hoe is de ondernemersgeest in de politiek te stimuleren? Ze praat er donderdagavond bij Op1 over met ondernemers Annemarie van Gaal en Alexander Ribbink.

Annemarie van Gaal heeft een kijkje naar de kieslijsten genomen en geconstateerd dat veel lijsttrekkers op hun eigen (voormalig) personal assistent stemmen. “Dat verbaasde me zo. Ik hoorde dat Hugo de Jongen niet op Wopke Hoekstra zou stemmen, maar op de nummer 22, zijn eigen persoonlijk assistente.” Tot haar grote verbazing stonden er bij de VVD zelfs acht persoonlijke assistentes op verkiesbare plekken. “Het kabinet heeft de mond vol van diversiteit, maar waarom is er dan geen diversiteit in de kieslijst?”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

 

Kijk hier het hele gesprek met Mona Keijzer, Annemarie van Gaal en Alexander Ribbink terug.

Vergelijkbare artikelen