Peter Kwint: “Er is een strenge muziektoets voor de gitarencoalitie”

Het is voor het grote publiek nog onbekend, maar de Tweede Kamer beschikt over een heuse gitarencoalitie. Esther Ouwehand (PvdD), Daan de Neef (VVD), Peter Kwint (SP) en Lisa Westerveld (GroenLinks) bezoeken zo nu en dan concerten samen en zitten in – volgens hen – de meest roemruchte groepsapp van het Binnenhof. De gitarencoalitie is niet alleen leuk voor concerten, maar brengt de verschillende partijen ook bij elkaar. Onlangs dienden ze bijvoorbeeld samen een motie in. Lisa Westerveld en Peter Kwint vertellen over deze bijzondere coalitie.

Zwarte cross
Het klinkt erg bijzonder een gitarencoalitie, maar wat blijkt, eigenlijk is het gewoon de naam van Westerveld en Kwint als DJ-duo. “We kennen elkaar van de zwarte cross en daar mochten we een jaar later plaatjes draaien. We hadden wel een naam nodig en zo is de naam gitarencoalitie ontstaan.” aldus Lisa Westerveld.

Muziektoets 
Hoewel de naam is ontstaan op de zwarte cross, mag niet zomaar iedereen lid worden van de roemruchte coalitie. Peter Kwint: “Nee je hoeft niet met Metallica aan te komen. Er is een strenge muziektoets en als wij het niet hard genoeg vinden komt je er natuurlijk niet in.” Toch is er onlangs nog een nieuw lid toegelaten. En dat is bijzonder want Daan de Neef is de eerste rechtste politicus die tot de coalitie behoort. “Daan heeft echt wel bewezen dat hij van de goede soort herrie houdt zegmaar.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Peter Kwint en Lisa Westerveld terug. 

Vergelijkbare artikelen