Jaron Tichelaar: “Ik wil graag de balans terugbrengen in de Kamer”

Jaron Tichelaar en Sophie Brugemann vinden dat er in de politiek teveel over en te weinig met jongeren wordt gepraat. Met de nieuwe partij JONG willen zij die kloof dichten. De kernpunten van de partij zijn klimaat, onderwijs en wonen. Bij Op1 vertellen de 19-jarige lijsttrekker van de nieuwe partij Jaron Tichelaar en de twintigjarige Sophie Brugemann hoe zij jongeren willen vertegenwoordigen in Den Haag.

Balans
Volgens de 19-jarige lijsttrekker van Jong, Jaron Tichelaar, is het belangrijk dat er meer jongeren in de Tweede Kamer komen. Volgens hem wordt er nu voornamelijk gepraat over jongeren en hebben de jongeren zelf veel te weinig inspraak. “Ik wil graag de balans terugbrengen in de Kamer. De gemiddelde leeftijd daar is 48 jaar en zij hebben een woning, een auto en kinderen. Veel jongeren niet.’’

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Jaron Tichelaar en Sophie Brugemann terug.

Vergelijkbare artikelen