Ellen Verkoelen: “Natuurlijk ga ik niet opstappen”

Het leek alsof de rust bij 50Plus was teruggekeerd met lijsttrekker Liane den Haan aan het roer, maar niets is minder waar. De partij lijkt af te stevenen op wéér een nieuw conflict: Den Haan ligt in de clinch met partijgenoten over het kroonjuweel van 50Plus: de AOW leeftijd. Nummer 3 van de kandidatenlijst, Ellen Verkoelen, vindt dat Den Haan te veel haar eigen koers vaart. Bij Op1 vertelt Verkoelen of haar partij dit te nog te boven kan komen.

Niet opstappen 
Ellen Verkoelen, nummer 3 op de lijst van 50-plus, uitte kritiek op lijsttrekker Liane den Haan. Daarop riep Den Haan Verkoelen op: ‘trek je terug’. Verkoelen zelf was zeer verwonderd door deze oproep. “Ik verbaasde me en wist niet wat er gebeurde.” Ondanks de oproep heeft Verkoelen dan ook besloten om niet op te stappen. “Nee, natuurlijk ga ik dat niet doen. Ik ben ook niet gekozen door Liane, ik ben gekozen door de leden. Als ik opstap komt dat door de leden en dat gaat niet via de lijsttrekker.”

Verkiezingsprogramma
Volgens Verkoelen gaat de ruzie over 65-jarigen. “In ons verkiezingsprogramma staat dat we een vaste AOW willen voor 65-jarigen. Dat Den Haan het plotseling flexibel op 67 wil maakt niet uit, want wat in ons verkiezingsprogramma staat, is ons door de leden opgedragen.” Dat Liane den Haan de leider van de partij is maak volgens Verkoelen ook niet uit. “Nogmaals ik ben gekozen door de leden, die hebben we verteld dat we voor 65-jaar staan. Als Liane dat anders wil moet ze dat aan de leden uitleggen. Ik sta achter het verkiezingsprogramma.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Ellen Verkoelen terug.

Vergelijkbare artikelen