Xander van der Wulp en Diederik Gommers over de persconferentie

De laatste persconferentie voor de verkiezingen. Kinderen mogen hoogstwaarschijnlijk weer naar zwemles, maar verder zullen er niet veel versoepelingen bij komen. Maandagavond bij Op1 praten Xander van der Wulp en Diederik Gommers ons bij met het laatste nieuws.

Volgens politiek verslaggever voor de NOS Xander van der Wulp hebben demissionair premier Rutte en minister De Jonge maandagavond een vrij sombere boodschap gedeeld. ”We zitten nog de hele maand maart vast aan de restricties inclusief de avondklok. Het was ook gewoon weer een harde boodschap richting de horeca.”

Code zwart
Volgens voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care Diederik Gommers lijkt uit de gegevens van het RIVM dat de avondklok een goed effect heeft op het aantal besmettingen. ”Toch zit de avondklok wel in een pakket met maatregelen vast aan bijvoorbeeld één bezoeker per huishouden uitnodigen. Met die twee maatregelen samen zie je een verschil van driehonderd IC-bedden.”

Volgens Gommers is het dus belangrijk dat deze twee maatregelen voorlopig nog even van kracht blijven. ”Als je die twee- tot driehonderd IC-bedden erbij krijgt, dan gaan we naar code zwart. Dat kunnen we ons op dit moment niet veroorloven.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Xander van der Wulp en Diederik Gommers terug. 

Vergelijkbare artikelen