Wopke Hoekstra: “Er is maar één moment dat telt en dat is 17 maart.”

Zondagavond bij Op1 in de serie gesprekken met lijsttrekkers: Wopke Hoekstra van het CDA. Hij is bezig aan een eindsprint richting de verkiezingen. Zal het genoeg zijn om Mark Rutte uit het torentje te verdrijven? En hoe gaat hij om met de kritiek op zijn verkiezingsvoorstellen?

Er worden steeds meer mensen gevaccineerd tegen het coronavirus en er wordt zelfs al gesproken over mogelijke versoepelingen die maandagavond eventueel bekend worden gemaakt tijdens de persconferentie. Wat maakt dat deze versoepelingen nu plots wel mogelijk zijn, terwijl Jaap van Dissel de besmettingscijfers nog steeds ernstig vindt? Wopke Hoekstra legt uit dat er een aantal factoren meespelen in deze beslissing.  “Ik vind echt dat we als kabinet moeten blijven kijken naar wat wel kan.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Ongunstige peilingen
Er is door Maurice de Hond onderzoek gedaan naar het huidige stemgedrag en welke lijsttrekkers het slechter doen dan verwacht. CDA-lijsttrekker Wopke Hoekstra staat op de eerste plek van deze lijst. “Even in alle realiteit. Natuurlijk moet je de aankomende anderhalve week nog heel veel doen. Dat ga ik ook doen. Je moet vooral uitkijken dat dit soort peilingen niet een soort self fulfilling prophecy worden, want er is maar één moment dat telt en dat is 17 maart.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

 

Klimaat
In Wopke Hoekstra zijn verkiezingsprogramma staat ‘een betere start voor alle jongeren’, maar waarom investeert hij dan zo weinig in klimaat? De lijsttrekker legt uit dat Nederland een grote opgave heeft aan het klimaat, maar dat het weinig zin heeft als alleen Nederland zich hiervoor inzet. “Je moet dingen als het klimaat Europees oplossen.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Wopke Hoekstra terug.

Vergelijkbare artikelen