Wopke Hoekstra: ”Als we niks doen stevenen we af op halve narcostaat”

Vorig jaar zijn wéér meer drugslabs opgerold, maar in de campagne gaat het nauwelijks over onze veiligheid – zo klinkt het. CDA-leider Wopke Hoekstra heeft een plan en wil drugscriminelen harder aanpakken. Donderdagavond bij Op1 vertelt hij hier meer over.

Het CDA wil dan ook de drugscriminaliteit hard aanpakken. CDA-lijsttrekker Wopke Hoekstra: ”Wij hebben als partij een lange historie om ook dit probleem aan te pakken. We hebben in Nederland echt een groot probleem als het gaat om de georganiseerde misdaad. Die georganiseerde misdaad gaat vrijwel altijd hand in hand met drugscriminaliteit.”

‘Halve narcostaat’
Volgens de lijsttrekker van het CDA moet deze vorm van misdaad snel tot een halt geroepen worden. Wopke Hoekstra: ”We stevenen af om een halve narcostaat te worden, als we daar niets tegen doen. We hebben veel gedaan aan de kleinere criminaliteit, bijvoorbeeld door veel blauw op straat. Dat was heel logisch, maar als je ziet wat wij nu zijn geworden als het gaat om de im- en export van drugs, dan is dat echt een heel groot probleem. Dat corrumpeert de samenleving.”

Volgens Hoekstra is dit zo’n groot probleem, dat dit niet makkelijk is op te lossen. Hoekstra: ”Het is echt een kwestie van de lange adem. Het vraagt om meer repressie door hardere straffen, meer politieagenten en meer rechercheurs. We moeten ook inzetten op preventie. Door meer geld af te pakken en dat te investeren in buurten. We moeten zorgen dat jongeren minder snel op het criminele pad terecht komen.”

Volgens korpschef in Amsterdam Frank Paauw moet het in de campagne meer over veiligheid gaan. ”Wat we nu zien in Nederland, is een voorbode van wat we in de toekomst nog kunnen verwachten. De politie moet niet afhankelijk zijn van de vier jaar van een kabinet, maar van een langetermijnvisie.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Wopke Hoekstra terug. 

Vergelijkbare artikelen