Jennifer Westers: “We zijn 60% van onze omzet verloren”

Het bedrijfsleven staat zwaar onder druk en dan wordt het in bijna alle verkiezingsprogramma’s ook nog eens extra belast. Om extra uitgaven te compenseren willen partijen namelijk dat bedrijven een groter deel van de winst gaan afstaan. Onbegrijpelijk vinden MKB-voorzitter Jacco Vonhof en WestCord Hotel eigenaresse Jennifer Westers. Bij Op1 vertellen ze waarom ze vrezen voor de gevolgen.

Schuldenlast
Hotelier Jennifer Westers is eigenaresse van meerdere hotels en kan bevestigen dat haar bedrijf op dit moment zwaar onder druk staat. “We hebben vanwege uitgestelde belastingen nog een grote schuldenlast staan, dus aan het eind van de tunnel ligt nog een schuldenberg op ons te wachten.” Daar blijft het voor Westers helaas niet bij, want de klappen die de coronacrisis meebrengt komen ook nu al aan. “We zijn 60% van onze omzet verloren en een derde van onze werknemers kwijtgeraakt.”

Moed zakt in de schoenen
Volgens Westers is het dan ook nagenoeg onmogelijk om nog meer belasting te gaan betalen. Eerst moeten de schulden afbetaald worden. “Onze reserves zijn natuurlijk ook helemaal verdampt, die zullen we eerst weer moeten opbouwen. Daarna komt er natuurlijk een moment dat je als ondernemer weer zal moeten investeren. Als je dan ook nog eens extra moet gaan afdragen, moet je volgens mij oppassen dat de moed niet in de schoenen van de ondernemers zakt.

Heroverwegen
Maar is het inmiddels niet veel te laat? De verkiezingsprogramma’s zijn immers gedrukt en die vormen de basis voor de formatie van het toekomstige kabinet. Volgens Jacco Vonhof is dat niet het geval. “Met deze oproep willen we Den Haag laten weten dat dit echt niet kan en ze vragen die verkiezingsprogramma’s toch een beetje te heroverwegen. Gooi dit even de prullenbak in en verzin iets nieuws.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kopje onder
Tot slot wil Jacco Vonhof nog even aangeven dat het slimmer is om bedrijven de komende paar jaar nog even niet kopje onder te drukken. “We hebben het nu de hele tijd over de landelijke overheid, maar ook op gemeentelijk niveau worden de rekeningen verhoogd. Het is op dit moment dubbelop, dubbelop en dubbelop.” Jennifer Westers sluit zich daar helemaal bij aan. “We denken allemaal dat als iedereen gevaccineerd is alles weer helemaal goed is, maar bedrijven zijn echt nog jaren bezig met alles herstellen.”

Kijk hier het hele gesprek met Jacco Vonhof en Jennifer Westers terug.

Vergelijkbare artikelen