Karin Fleur: “Mijn moeder kreeg allemaal flashbacks naar die vreselijke eerste lockdown”

Verpleeghuizen zijn soms onnodig streng. Dat is de mening van Berber Bijma. Volgens haar hebben de strenge regels in verpleeghuizen een negatieve invloed op de kwetsbare ouderen in ons land. De moeder van Karin Fleur is daar een goed voorbeeld van. Die moest, ondanks dat ze al gevaccineerd is, in quarantaine omdat ze een ommetje met haar dochter maakte. Jos Bleijenberg is directeur van een verzorgingstehuis in Hattem en houdt bewust zijn deuren open. Opsluiten van ouderen is namelijk niet altijd nodig. 

Boswandeling
De moeder van Karin Fleur kreeg zelf te maken met de strenge regels binnen het verzorgingstehuis waar ze zit. Nadat ze een rondje ging wandelen in het bos met haar dochter, moest ze verplicht in quarantaine. Iets wat haar nog altijd angstproblemen bezorgt. “Ze had de tuin van het verzorgingstehuis inmiddels wel gezien en vorige week was het erg mooi weer, dus zijn we naar het bos geweest. Dat mocht niet dus moest ze in quarantaine.” Volgens Karin is deze maatregel totaal overbodig. “We zijn altijd heel voorzichtig met mijn moeder. We hebben haar graag nog heel erg lang bij ons en bovendien is ze gevaccineerd.”

Eerste lockdown
Door de verplichte quarantaine kwamen bij de moeder van Karin veel herinneringen van de eerste lockdown naar boven. “Destijds zat ze natuurlijk ook in quarantaine en dat was voor haar echt verschrikkelijk. Kort daarvoor overleed mijn vader en ze heeft de hele rouwperiode toen in haar eentje moeten doormaken. Dat wilden we nooit meer en we dachten dat het verpleeghuis dat met ons eens was.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Karin Fleur, Jos Bleijenberg en Berber Bijma terug. 

Vergelijkbare artikelen