Immunologe Marjolein van Egmond over het laatste vaccinatie nieuws

In bijna heel Nederland namen het aantal besmettingen de afgelopen weken weer toe. Maar het vaccineren lijkt eindelijk op te schieten. In Amerika is inmiddels het Janssen-vaccin goedgekeurd, maar wanneer mag het ook in Nederland gebruikt worden? We vragen het immunologe Marjolein van Egmond van het Amsterdam UMC.

Volgens immunoloog Marjolein van Egmond is het goed nieuws dat het Janssen-vaccin is goedgekeurd in Amerika. ”Wij krijgen dit vaccin ook binnenkort en bij dit vaccin is maar één prik nodig. Ook werkt het tegen alle varianten die wij tot dusver kennen.”

Op 11 maart gaat het EMA in Europa dit vaccin keuren. Hoe komt het dat dat zo lang duurt? Immunoloog Marjolein van Egmond: ”Lang is heel erg relatief. Je moet je voorstellen dat alle afspraken zijn gemaakt, terwijl het vaccin nog niet bestond. Eigenlijk is het best wel snel gegaan.

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met immunoloog Marjolein van Egmond terug. 

Vergelijkbare artikelen