Hella Hueck over het leren leven met het coronavirus

Nu het coronavirus al meer dan een jaar in Nederland rondwaart, lijkt de kans dat het ooit nog volledig verdwijnt steeds kleiner te worden. Vele deskundigen voorspellen zelfs al dat we met het virus moeten leren leven. Maar hoe ziet dat eruit in het dagelijks leven? En levert deze hele crisis ons ook nog iets positiefs op? We bespreken het met financieel journalist Hella Hueck.

Volgens Hella Hueck zagen veel mensen aan het begin van de pandemie ook veel voordelen. ”Je zag heel veel rapporten dat de productiviteit bijvoorbeeld omhoog ging. Nu zijn mensen zelfs weer toe aan de slechte koffie op kantoor en willen we onze collega’s weer zien.”

Ook wordt er veel gesproken om na deze pandemie deels thuis te gaan werken en deels op kantoor. Volgens financieel journalist Hella Hueck wordt die combinatie snel onderschat. ”Ik denk dat dat van managers en leidinggevenden veel gaat vragen om zoiets goed te doen.”

”Op kantoor kan je even makkelijk met je baas en een paar collega’s overleggen. Als zo’n besluit niet wordt rondgemaild loopt de thuiswerker snel achter de feiten aan. Je hebt kans dat de mensen die op kantoor werken misschien betere carrièreperspectieven hebben, omdat zij veel meer contact met de leiding hebben”, aldus Hella Hueck.

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Hella Hueck terug. 

Vergelijkbare artikelen