Xander van der Wulp, Marleen de Rooy en Herman van der Zandt maken in aanloop naar verkiezingen online videoserie: ‘Rondje Binnenhof’

Politiek verslaggevers Xander van der Wulp, Marleen de Rooy en presentator Herman van der Zandt struinen sinds een paar weken het Binnenhof af op zoek naar het politieke nieuws achter de schermen voor hun politieke vlog ‘Rondje Binnenhof’. 

Xander van der Wulp is natuurlijk een boegbeeld in het NOS Journaal, maar hij heeft ook een podcast met Joost Vullings en deze politieke vlog – waarin we zien dat hij Tiktokt met zijn dochters. Zitten al die dingen zijn werk als politiek verslaggever niet in de weg? “Het is natuurlijk altijd balanceren, maar er zijn meer manieren om het verhaal over de politiek te vertellen,” zegt Xander. “In de vlog en in de podcast kun je uitgebreid over de dilemma’s vertellen die je als journalist hebt.”

Herman van der Zandt kijkt er als buitenstaander naar, maar hij kan gelukkig al zijn vragen meteen kwijt aan Xander en Marleen. “Wat mij opvalt, vooral in campagnefilmpjes, is dat er veel holle frasen zijn. Die gaan het ene oor in en het andere oor uit. Maar wat mij opviel is dat Wopke Hoekstra en Mark Rutte ongeveer dezelfde positie innemen in deze campagne. De woorden die Hoekstra gebruikt en de woorden die Rutte gebruikt lijken heel erg op elkaar, en ook hoe ze zichzelf presenteren.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Klik hier om het volledige gesprek terug te kijken

 

Vergelijkbare artikelen