Programmamaker Albert Klein Haneveld ging op zoek naar de gemiddelde Nederlander en vond hem in Wijchen

In de politiek en de media gaat het vaak over ‘de gemiddelde Nederlander’, maar bestaat die persoon ook echt? Programmamaker Albert Klein Haneveld weet nu van wel, want hij heeft hem gevonden: Frank Jansen uit het Gelderse Wijchen is dé gemiddelde Nederlander. Albert Klein Haneveld vertelt over de reden achter zijn zoektocht en Frank Jansen of hij blij is met zijn titel.

Herkent Jansen het gevoel van schaamte en doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg? “Nee, ik schaam me niet zo heel snel. Maar ik probeer wel een beetje onder het maaiveld te blijven. Je wilt niet altijd opvallen.”

Frank Jansen werd gevonden in het plaatsje Wijchen in Gelderland. Albert Klein Haneveld vertelt over zijn zoektocht. “Er is altijd wel iets waarin iemand niet gemiddeld is. Zo kwam ik een vrouw tegen die alleenstaande moeder is, dus die is dan toch niet gemiddeld. Maar toen kwam ik een aantal maanden geleden een data-analist tegen die mij wist te vertellen dat er een straat in Nederland is waar iedereen gemiddeld is. Ik ben daar deur aan deur gaan enquêteren, want de meest gemiddelde persoon in die straat, dat is de gemiddelde Nederlander, en dat is dus Frank Jansen.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Klik hier om het volledige gesprek terug te kijken

Vergelijkbare artikelen