Koningshuisdeskundige Jan-Kees Emmer over ‘buitenbeentje’ prins Bernhard: ‘Hij ging zijn eigen goddelijke gang’

Het geheime testament van prins Bernhard ligt op straat en geeft een inkijkje in de nauwkeurigheid waarmee hij bepaalde wie wel wat zou krijgen na zijn dood, maar vooral ook, wie niet. Koningshuisdeskundige Jan-Kees Emmer heeft de prins meermaals ontmoet en neemt ons mee in zijn geraffineerde werkwijze.

“Het is een sprookje, die familie”, zegt Youp van ’t Hek. Jan-Kees Emmer vindt Bernhard razend interessant. “Deze man was een buitenbeentje en ging, zeker aan het einde van zijn leven, zijn eigen goddelijke gang.” Bernhard was tot zes dagen voor zijn dood bezig met het aanpassen en perfectioneren van zijn testament. “Dat zegt dat hij weinig meer te doen had”, aldus Emmer.

Ook belde Bernhard met de media, bijvoorbeeld met Forbes, om mee te delen hoeveel hij had. “Als het hem niet aanstond vroeg hij om rectificatie. In die zin was hij een bijzondere man, een schelm,” zegt Emmer.

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het volledige gesprek terug

 

Vergelijkbare artikelen