Arts-microbioloog Marc Bonten gaat Europees onderzoek naar mogelijke nieuwe virussen coördineren

Marc Bonten stopt als afdelingshoofd microbiologie van het UMC Utrecht. Hij gaat per 1 maart een groot Europees academisch netwerk coördineren voor klinisch onderzoek op het gebied van infectieziekten. Want de corona-pandemie zal beslist niet de laatste pandemie zijn waar we mee te maken hebben. Woensdagavond vertelt Bonten erover in Op1.

Arts-microbioloog Marc Bonten over de chaos in het Vondelpark in Amsterdam woensdag: “De kans is 100 procent dat er iemand was die op dat moment besmettelijk is geweest.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Arts-microbioloog Marc B0nten: “We weten inmiddels dat een aantal veelgebruikte behandelingen, zoals hydroxychloroquine, geen enkel effect hebben bij patiënten in ziekenhuizen. We weten heel veel dingen die niet werken, maar gelukkig ook interventies die wel goed werken.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Marc Bonten terug. 

Vergelijkbare artikelen