Econoom Arnoud Boot over de onrust bij Herstel-NL

Het rommelt bij Herstel-NL. Verschillende drijvende krachten trokken zich terug uit het initiatief dat met een alternatieve corona-aanpak de lockdown wil stoppen. Dat gebeurde mede onder druk van econoom Arnoud Boot. Bij Op1 vertelt hij waarom hij economen Barbara Baarsma en Coen Teulings opriep op te stappen bij Herstel-NL.

Afgelopen zondag zat Barbara Baarsma nog in het programma van Humberto Tan, een dag later trok zij zich terug. Wat kan er gebeurd zijn volgens Boot? “Er is druk geweest, van verschillende kanten, waaronder van mij. Dat geldt met name voor Baarsma en voor Coen Teulings.”

Boot noemt twee dingen waar het volgens hem om gaat: “Ten eerste hadden Baarsma en Teulings een verkeerde afslag genomen. Als wetenschappers in het debat moeten zij argumenten aandragen, maar waren ze vastgeraakt in een absolute oplossing voor een heel groot maatschappelijk probleem, dat ook nog eens heel activistisch was. Als wetenschapper kun je dat niet als absolute waarheid op tafel leggen”, vindt Boot.

Als tweede noemt Boot dat er hele grote behoeft is aan economische argumenten in deze crisis. Ondernemers moeten met een schonere balans uit de crisis komen. Het zullen economen moeten zijn die daar voorstellen voor doen. Zij zijn in een valkuil gestapt, omdat Herstel-NL te activistisch werd.

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het volledige gesprek terug

Vergelijkbare artikelen