Catherine Keyl vertelt in haar boek ‘Oorlogsvader’ over de zoektocht naar haar vader

Journalist en presentatrice Catherine Keyl werd vlak na de Tweede Wereldoorlog geboren. Haar vader had in het concentratiekamp Sachsenhausen gezeten en liep daar een zwaar trauma op. Iets wat Catherine tekende voor het leven. Nu, ruim 75 jaar na de oorlog, heeft ze er een boek over geschreven. In ‘Oorlogsvader’ vertelt ze over de zoektocht naar haar vader en blikt ze terug op haar jeugd. Dinsdagavond was Catherine te gast bij Op1.

Catherine Keyl: “Alleen mijn vader is toen ontkomen, want die heeft het pistool van een Duitse officier gepakt en die officier neergeschoten.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek terug met Catherine Keyl.

Vergelijkbare artikelen