Joost Vullings: ‘Flinke discussie binnen het kabinet over wel of niet verlengen avondklok’

De middelbare scholen mogen volgende week deels weer open en de kappers kunnen weer aan de slag. De avondklok wordt wel verlengd. Politiek commentator van EenVandaag Joost Vullings en kinderarts en OMT-lid Károly Illy over het nieuwste plan van het kabinet om de avondklok te verlengen tot na de verkiezingen en de middelbare scholen en kappers weer te openen.

Is één van de overwegingen van het kabinet om de avondklok ook na 2 maart nog met drie weken te verlengen dat ze de mensen binnen willen houden, zeker ook uit angst dat Nederland met mooi weer massaal naar buiten gaat? Volgens Joost Vullings is er in ieder geval flink discussie geweest binnen het kabinet over het wel of niet verlengen van de avondklok.

“Ze krijgen natuurlijk altijd advies van het OMT en die zien heel weinig ruimte. Dan krijg je altijd dezelfde discussie binnen het kabinet, dat de voorzichtige tak met Rutte, De Jonge, Van Ark en Grapperhaus twijfelen over het openen van de scholen en de kappers, terwijl de anderen vinden dat we dat moeten doen, omdat we het nodig hebben en er ook andere belangen zijn. Het is echt een moeilijk gesprek geweest en ze zijn ook nog niet klaar.”

Volgens voormalig RIVM-baas Roel Coutinho zal het aanmodderen blijven totdat er genoeg vaccins zijn ingespoten. “Dat is toch de bottom line”.

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het volledige gesprek terug

Vergelijkbare artikelen