Saskia Belleman over het Hoger Beroep in de zaak van Viruswaarheid tegen de Staat

De avondklok blijft nog even van kracht. Vandaag werd het hoger beroep in de zaak van Viruswaarheid tegen de Staat inhoudelijk behandeld, maar na het horen van argumenten van de beide partijen zegt het Hof meer tijd nodig te hebben om tot een uitspraak te komen. Rechtbankverslaggever Saskia Belleman was bij het hoger beroep aanwezig en vertelt bij Op1 hoe het eraan toe ging.

Uitstel
Dat de zaak over het weekend getild zou worden had Saskia Belleman wel verwacht, maar dat het met een hele week zou worden uitgesteld, lijkt wat veel voor een spoedprocedure. Daardoor kunnen verschillende mensen een verkeerd beeld krijgen. Belleman: ” “In dit geval wordt een beetje de indruk gewekt dat het de staat niet slecht uitkomt.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Onhandig
In Nederland wordt de maatregel van een avondklok hard aangevochten. Veel harder dan in veel andere landen. Volgens Belleman heeft de regering dat een klein beetje aan zichzelf te danken en hadden ze in deze situatie handiger kunnen handelen. ““De overheid heeft het onhandig aangepakt. Ze hebben gedacht dat het wel geaccepteerd zou worden.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Saskia Belleman terug. 

Vergelijkbare artikelen