Jory van Thiel en Roel Wouters over hun bijzondere onderzoek naar spugende cobra’s

De studenten Jory van Thiel en Roel Wouters maakten in de wetenschap een debuut waar menig rockster van droomt. Hun onderzoek naar spugende cobra’s is zo baanbrekend dat het prestigieuze tijdschrift Science er de hele voorpagina aan wijdt. En dat allemaal doordat Jory als 19-jarige student in zijn gezicht werd gespuugd door een cobra. Bij Op1 vertellen deze Freek Vonks in de dop hoe zij te werk gingen en waarom wij dit allemaal moeten weten.

Niet eng
Dat deze twee studenten aan dit baanbrekende onderzoek zijn begonnen, heeft een bijzondere reden. Jory van Thiel werd in de Thaise jungle namelijk door een giftige cobra in zijn oog gespuugd. Vanwege zijn liefde voor slangen vond hij dat op dat moment al niet vervelend. “Ik vond het niet eng, Ik vond het wel mooi eigenlijk.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek terug. 

Vergelijkbare artikelen