IC-arts Armand Girbes en epidemioloog Alma Tostmann over het gevaar van de Britse virusvariant

Hoofd IC Armand Girbes van het Amsterdam UMC maakt zich zorgen over de volgens hem beperkte blik waarmee Nederland de coronacrisis bestrijdt. Zijn de cijfers over het gevaar van het Britse virus en mogelijke varianten overdreven of stevenen we af op een derde golf? We praten erover met Alma Tostmann, epidemioloog van het RadboudUMC.

Derde golf
Komt die derde golf er? “Ik denk dat we over een paar weken gaan zien dat de cijfers gaan stijgen, of in ieder geval gelijk blijven. Maar zo hoog als voorspeld is lijkt mij heel sterk, met alles wat we nu doen,“ zegt epidemioloog Alma Tostmann.

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Bredere blik
IC-chef Armand Girbes pleit voor een bredere blik op corona, vanuit verschillende disciplines. “Met een breed scala aan deskundigen. Deze crisis laat zien dat alles niet zo controleerbaar en regelbaar is.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek terug.

Vergelijkbare artikelen