Kees van der Staaij (SGP): ‘Hoe ingrijpender de maatregel hoe meer bewijslast’

SGP-lijsttrekker Kees van der Staaij zag de bui al hangen en waarschuwde het kabinet al eerder voor het gebruik van een artikel uit de noodtoestandswet, voor de invoering van de avondklok. 

De SGP-leider vindt hoe ingrijpender de maatregel is, hoe meer bewijslast je van het kabinet moet verlangen. “Ik wil ook graag die weging eerlijk zien. Wat zijn de voor- en de nadelen van zo’n plan? Als SGP hebben wij juist heel veel maatregelen van het kabinet gesteund. En dat doen we omdat er echt een serieus probleem is met corona. We moeten de zorg ontzien, maar we moeten tegelijkertijd ook kritisch blijven en steeds ook toetsen of de bredere afwegingen zijn gemaakt.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het volledige gesprek terug

 

 

Vergelijkbare artikelen