Dolf Jansen heeft maandag opgetreden in het theater voor 500 man publiek

Cabaretier Dolf Jansen stond vanmiddag eindelijk weer eens in het theater. En wel voor een zaal met 500 man publiek, zonder anderhalve meter afstand en zonder mondkapjes, maar met toestemming van het kabinet. Want het optreden maakt deel uit van een reeks veldexperimenten van de evenementenbranche. Andreas Voss is er als arts-microbioloog bij betrokken. Samen vertellen ze maandagavond hoe alles is verlopen.

Dolf Jansen vond het hartstikke fijn om weer voor vijfhonderd mensen op te treden. ”Ik vind spelen altijd leuk. In de zomer heb ik nog gespeeld voor zalen met hooguit 150 mensen, maar voor een echte grote zaal zoals dit, dat is wel bijna een jaar geleden.” De mensen die aanwezig zijn waren zijn allemaal getest. Dolf Jansen: ”Het was een experiment waarbij dus iedereen getest is, ook wij als spelers. Er waren mensen die mondkapjes op hadden, er waren spatschermen en iedereen had ook een chip zodat duidelijk kan worden wie met elkaar in contact zijn geweest.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Het onderzoek
Arts-microbioloog Andreas Voss is nauw bij het onderzoek betrokken. ”Aan het begin van de dag zag je dat mensen heel terughouden waren en pas later terug in het oude patroon vielen. We kijken heel goed naar de hoeveelheid contacten die bezoekers hebben bij een evenement als dit. Met alle info van de chips kunnen we onderzoeken welke risico’s er zijn. Mensen hebben echt geen geheimen meer voor de onderzoekers.”

Op 20 februari geeft cabaretier Guido Weijers ook een show waarbij volop getest wordt. Arts-microbioloog Andreas Voss: ”Dan hebben wij zes tot zeven weken later de eerste conclusies over de passieve binnenevenementen. Als de conclusies positief zijn, dan wordt er een routekaart aan het kabinet aangeboden. Het kabinet moet dan besluiten of het wel of niet eens is met de routekaart die wij dan voorschrijven.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

 

Kijk hier het hele gesprek terug. 

Vergelijkbare artikelen