Henk Angenent: ‘De pijn duurt maar even, afstappen is voor eeuwig’

Dit jaar toch geen officiële Tocht der Tochten, maar dat weerhield Henk Angenent er niet van om een poging te wagen. Voor dag en dauw vertrok hij zondagochtend vanuit Leeuwarden, om de tweehonderd kilometer te schaatsen. Bij Op1 vertelt de winnaar van de laatste Elfstedentocht hoe hij deze bijzondere dag heeft ervaren.

Aardedonker
Een groot verschil was dat hij de Elfstedentocht dit keer in het licht reed. “Toen ik de Elfstedentocht won, reden we de eerste drie uur in het donker. Nu kon ik een keer vanaf het ijs zien waar ik destijds in het aardedonker heb gereden. Achteraf denk je eigenlijk dat het bijna onverantwoord was om daar in het donker te schaatsen.”

Tegenslag
De tocht van vandaag begon met tegenslag, want al vroeg op de dag ging Angenent onderuit en hij kwam hard op zijn knie terecht. “Eigenlijk reden we wel op een mooi slootje, maar toen ik viel kwam ik precies met mijn knie op een paaltje aan de oever terecht. Die anderen dachten al dat ik niet meer zou opstaan, maar tegen het einde reed ik mijn knie weer los en kreeg ik weer goesting.” Er was geen enkel moment dat Angenent vandaag aan afstappen heeft gedacht. “De pijn duurt maar even, afstappen is voor eeuwig.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Henk Angenent terug. 

Vergelijkbare artikelen