Homoseksuele priester Pierre Valkering moet zijn pastorie verlaten

De homoseksuele priester Pierre Valkering is door het bisdom uit zijn eigen pastorie gezet, omdat hij zich niet aan het celibaat heeft gehouden. Na zijn coming out, twee jaar geleden, verzocht de bisschop van Haarlem-Amsterdam hem zijn werk neer te leggen. Vrijdagochtend werd hij uit de pastorie van de vredeskerk in Amsterdam gezet.

De huisuitzetting is een voorlopig einde van een merkwaardige affaire. De priester hoeft in elk geval niet naar de daklozenopvang. Het bisdom heeft hem vervangende woonruimte aangeboden in het centrum van Alkmaar, al geeft Valkering aan dat hij daar niet vrolijk van wordt aangezien hij naar eigen zeggen ‘vergroeid is met Amsterdam’.

“De melding is echt onheus en de bisschop heeft gewoon geweigerd om daar serieus onderzoek naar te doen. Intussen heeft het wel zijn effecten, tot in Rome aan toe. Je mag mensen niet beschuldigen van dingen die niet waar zijn. Het is onaanvaardbaar. Ik voel mij belasterd”, aldus Valkering, die juridisch nog vecht tegen de in zijn ogen onterechte melding die volgens hem dan ook gecorrigeerd moet worden.

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het volledige gesprek terug

 

 

Vergelijkbare artikelen