Lale Gül schreef een autobiografisch debuutroman over haar opvoeding in een Islamitisch gezin

Lale Gül groeide op in een streng Islamitisch gezin in Amsterdam, waar meer niet mocht dan wel. In haar autobiografische debuutroman ‘Ik ga leven’ beschrijft ze op harde, maar ook humoristische wijze hoe ze alles betwist wat ze daar geleerd heeft. Bij Op1 vertelt Lale Gül haar opgeschreven levensverhaal.

“Ik krijg meestal berichten in mijn inbox dat mensen vinden dat ik hen zwart maak en hen schande geef. Dat gaat mijn bevattingsvermogen te buiten, ik snap dat niet. Hoe doe ik dat dan? Ik vertel gewoon wat ik heb meegemaakt en geef gewoon mijn mening. Maar zo wordt dat ervaren,” zegt Lale Gül.

De Turkse en Nederlandse gemeenschap lijken bijna twee parallelle werelden. Hoe moeten deze samenkomen? “Het zou een hele stap vooruit zijn als bijvoorbeeld de moskeeën in het Nederlands gaan prediken. Ook in internaten en weekendscholen moet alles eigenlijk in het Nederlands gaan. Dat zou al vooruitgang zijn, want dan kun je het in ieder geval volgen en zo kun je het misschien ook beter bekritiseren, volgen en onderzoeken,” zegt Gül.

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het volledige gesprek terug

Vergelijkbare artikelen