‘Het is volstrekt onmogelijk om de Elfstedentocht te organiseren’

Komt er, als het ijs het toelaat, nog een Elfstedentocht dit jaar? Wiebe Wieling, Voorzitter van de Koninklijke Vereniging de Friesche Elf Steden, acht het volstrekt onmogelijk. Samen met Sybrand Buma, voorzitter van de Veiligheidsregio Fryslân en burgemeester van Leeuwarden en met Arno Brok, commissaris van de Koning, gaf hij woensdagavond definitief uitsluitsel.

Wiebe Wieling: “We zitten in een hele moeilijke periode met corona. Op het moment dat vanuit Den Haag het signaal komt dat die Elfstedentocht wel gewoon moet kunnen, betekent dat heel veel mensen denken dat het niet zo ingewikkeld is om die toch te organiseren in deze tijd, terwijl het volstrekt onmogelijk is.”

De uitspraak van een aantal politici om dan alleen de wedstrijd te organiseren, maar zonder publiek, vindt Wieling een onmogelijkheid waarmee ze worden opgezadeld. “Dat is voor ons heel lastig.” Hij wijst erop dat het ondoenlijk is om te garanderen dat er geen mensen komen kijken langs een route van 200 kilometer.

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het volledige gesprek terug

Vergelijkbare artikelen