Peter de Jong: ‘Alle Nederlanders kunnen in een maand gevaccineerd zijn’

Iedereen kan binnen een maand gevaccineerd zijn. Dat zegt Peter de Jong, CEO van medicijnen groothandel Brocacef. Hij zelf wil hier graag bij helpen, maar wordt buitenspel gezet. Bij Op1 vertelt De Jong waarom hij vindt dat het kabinet een zooitje maakt van het vaccineren.

‘Het begint met de ambitie die we hebben in Nederland. We hebben nu een ongezonde ambitie, namelijk dat we er alles aan doen om te voorkomen dat we in het zwarte scenario terechtkomen. Ik denk juist dat je moet beginnen zoals je ook een grote onderneming aanstuurt; met een gezonde ambitie. Laten we met z’n allen naar een gouden scenario gaan, dat is het moment waarop Nederland weer open is. Daar begint de grootste fout, want alles wat we doen gaat over wat we niet mogen. Laten we nou eens gaan nadenken over wanneer we weer open mogen.”

In die geest denkt De Jong dan ook. Volgens hem kunnen in een maand alle Nederlanders gevaccineerd zijn. “Als we allemaal geloven dat we iedereen in een maand kunnen vaccineren, dan is die oplossing er.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het volledige gesprek terug

 

Vergelijkbare artikelen