Ben van der Burg, Manon Kamminga, Jouke Hoogeveen en Marjon de Hond over de ijsdikte en toenemende schaatskoorts

Nu de temperatuur nog verder onder het vriespunt zakt, wordt het natuurijs dikker. De schaatsbond KNSB denkt dat er begin volgende week genoeg ijs ligt voor het eerste NK sinds 2013. Bij ex-schaatser Ben van der Burg en marathonschaatsers Manon Kamminga en Jouke Hoogeveen stijgt de schaatskoorts alsmaar verder. En weervrouw Marjon de Hond weet precies hoe het weer en de ijsdikte zich verder ontwikkelen. 

Conservatief
“Die gasten zijn zo conservatief. Je zoekt toch altijd naar mogelijkheden dat het wél kan,” zegt oud-schaatser Ben van der Burg. In 2012 schaatste hij zelf nog de Elfstedentocht met een camera op zijn hoofd. Onofficieel, dat wel, maar toch heeft hij er een Elfstedenkruisje voor laten maken.

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek terug met Manon Kamminga, Ben van der Burg, Jouke Hoogeveen en Marjon de Hond terug. 

Vergelijkbare artikelen