Henk Angenent, Herman de Haan, Evert ten Napel en Hugo Borst over een mogelijke Elfstedentocht

‘Hij móét gereden worden’, de tocht der tochten, vinden oud-winnaar Henk Angenent, KNSB-directeur Herman de Haan, Evert ten Napel, en Hugo Borst. Nu de Friese wateren langzaam dichtvriezen laait de Elfstedenkoorts weer op, maar het seizoen van de marathonschaatsers is al afgelast. In een open brief aan de KNSB laten de schaatsers weten er alles aan te willen doen om wedstrijden mogelijk te maken, want natuurijs wacht niet.

Toch kijkt voormalig winnaar van de ‘tocht der tochten’ met goede hoop uit naar een Elfstedentocht voor de professionals dit jaar. Henk Angenent: “Ik ben heel positief. Ik denk dat het gewoon moet lukken.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Ook sportcommentator Evert ten Napel hoopt heel erg dat de wedstrijdrijders zonder publiek de tocht in Friesland mogen rijden. ”Tot halverwege vorige week had ik het idee dat ik voor altijd de laatste commentator was, die een Elfstedentocht heeft mee mogen maken. Dat heb ik altijd gedacht totdat het nu zo hard begint te vriezen. Die wedstrijdtocht moet er toch maar komen. Hoe jammer het ook is van de romantiek, maar die toertocht gaat ‘m niet worden. Dat kan gewoon niet met de hele problematiek rond corona.”

Kijk hier het hele gesprek met Henk Angenent Herman de Haan, Evert ten Napel en Hugo Borst terug.  

Vergelijkbare artikelen