Erben Wennemars, Mark Tuitert en Wopke Hoekstra over de oplopende Elfstedenkoorts

Met het koude winterweer is de schaatskoorts toegeslagen en het woord Elfstedentocht is gevallen. Schaatsers Erben Wennemars en Mark Tuitert, schaatsfan en CDA-lijsttrekker Wopke Hoekstra praten over de tocht der tochten.

Sneeuw in Nederland betekent veel voor mensen volgens weerman Reinier van den Berg. “Het raakt toch altijd een gevoelige snaar bij mensen.” Volgens Mark Tuitert komt het omdat we nooit zeker van deze weersomstandigheden zijn.  “Het is echt een cadeautje van de natuur. De charme is natuurlijk dat we er nooit zeker van zijn”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Nu toe kou Nederland is binnengetreden leeft de schaatskoorts op. Helemaal als weerman Reinier van den Berg over ijsgroei begint. “Het zit zo ontzettend sterk in het zadel deze koudegolf, dat heb ik echt heel lang niet gezien.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Mocht er op natuurijs geschaatst worden dan hoopt Erben Wennemars dat we de kou omarmen en dat er toch ook wedstrijden georganiseerd worden. Eerst misschien een NK op natuurijs en later hoopt hij natuurlijk dat dit jaar de tocht der tochten eindelijk weer eens georganiseerd kan worden. “We gaan met z’n allen schaatsen, laten we dat omarmen in deze moeilijke tijd. Zo’n NK Marathon is bijvoorbeeld hartstikke mooi. Laten we daarmee beginnen en kijken hoe dat gaat. En laten we dan maar hopen en dromen van een hele mooie Elfstedentocht

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Ook minister Wopke Hoekstra zou dolgraag de Elfstedentocht willen rijden. Toch vreest hij dat het er dit jaar niet inzit. “Ik vrees dat het er niet inzit, dus ik hou me maar vast aan de gedachte dat de tocht elk jaar dat die niet wordt gereden een jaar dichterbij komt.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Wopke Hoekstra, Erben Wennemars en Mark Tuitert terug.

Vergelijkbare artikelen