Cora van Nieuwenhuizen, John Voppen, Rian Vreeburg en David Baden over hoe de sneeuw Nederland krakend tot stilstand brengt

Het Openbaar Vervoer ligt plat, het verkeer op de wegen staat vast en vluchten worden geannuleerd: het is code rood in Nederland. Hoe kan het toch dat ons land al platligt bij de eerste sneeuwvlok? Minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en John Voppen van ProRail reageren bij Op1. De sneeuwval en lage temperaturen zorgen voor spekgladde wegen en glibberige stoepen. Rian Vreebrug van de ANWB en Spoedeisende Hulp Arts David Baden vertellen vanavond hoe deze dag is verlopen voor de pechhulpdiensten en de spoedafdelingen van de ziekenhuizen.

Het valt op dat het openbaar vervoer in Nederland snel platligt bij sneeuwval. Volgens minister Cora van Nieuwenhuizen is dat helaas niet helemaal te voorkomen. “Bij dit soort extreem weer kun je dat niet voorkomen, daar moet je proberen zo goed mogelijk mee om te gaan, maar dat kun je nooit helemaal voorkomen.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

John Voppen werkt al jaren voor ProRail en is het eens met Van Nieuwenhuizen. Dat het nu zo erg is, komt volgens hem doordat de weeromstandigheden nog een stuk extremer zijn dan anders.  “Ik heb dit nog nooit meegemaakt, dat er zo weinig treinen konden rijden.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek terug.

Vergelijkbare artikelen