Lilianne Ploumen en Sander Schimmelpenninck over de loonkloof tussen mannen en vrouwen

Lilianne Ploumen wil met haar initiatiefwet een einde maken aan de loonkloof tussen mannen en vrouwen. Volgens Sander Schimmelpenninck gaat die wet alleen niet helpen, vrouwen moeten ook zélf hun handen uit de mouwen steken. Vrijdagavond bij Op1 vertellen Lilianne Ploumen en Sander Schimmelpenninck hoe wat hen betreft de loonkloof tussen mannen en vrouwen gedicht kan worden.

Volgens Sander Schimmelpenninck is de initiatiefwet niet per definitie de oplossing om de loonkloof tussen mannen en vrouwen te dichten. ‘’We halen met deze loonkloofdiscussie de aandacht weg van het allergrootste taboe: dat 2/3e van de vrouwen kampioen parttime werken is.’’

Sander Schimmelpenninck: ‘’Ik zou de wet steunen, maar blijf opletten.’’ Lilianne Ploumen: ‘’We moeten niet terugzakken in traditionele rolpatronen.’’

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Lilianne Ploumen en Sander Schimmelpenninck terug. 

Vergelijkbare artikelen