Erik Scherder en Eppo van Nispen tot Sevenaer over tegeltjeswaarheden

Professor Erik Scherder gaat in het nieuwe EO programma ‘Erik Scherder Onderzoekt’ op zoek naar het wetenschappelijke bewijs van oude tegeltjeswijsheden. Zijn deze oude volkswijsheden op waarheid gebaseerd? Bij Op1 bespreekt de hoogleraar neuropsychologie of gedeelde smart ook echt halve smart is. Directeur van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid Eppo van Nispen tot Sevenaer sluit aan met rijk archiefbeeld over eenzaamheid.

Uit onderzoek blijkt dat 3 op de 10 Nederlanders door de coronacrisis gevoelens van eenzaamheid ervaren. Bij jongeren ligt dat getal nog hoger. Erik Scherder: ‘’Eenzaamheid is gekoppeld aan stress. De beloningsgevoelens kunnen een stuk minder zijn als je alleen bent.’’

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Erik Scherder en Eppo van Nispen tot Sevenaer terug.

Vergelijkbare artikelen