Kevin was verslaafd aan 3-MMC: ‘Op mijn toppunt was ik vijf nachten achter elkaar wakker’

Steeds vaker komen er meldingen binnen van mensen die vergiftigd zijn door de drug 3-MMC. Deze zogenaamde designerdrug voelt als een combinatie tussen xtc en cocaïne, maar is gewoon online te bestellen. In tegenstelling tot traditionele drugs is 3-MMC namelijk legaal. Journalist Danny Ghosen gaat in de nieuwste aflevering van ‘Danny’s wereld’ op zoek naar de wereld achter deze drug. Samen met Kevin, die verslaafd was aan 3-MMC, vertelt hij er alles over.

“Het is behoorlijk verslavend. In het begin is het allemaal leuk, maar naarmate je het gebruikt merk je hoe gevaarlijk het is,” zegt Danny. “Het viel mij op dat het erg populair is en legaal. Je kunt het gewoon online bestellen en krijgt het via de post binnen. Eerst was er 4-MMC, dat is illegaal geworden, het staat op de opiumlijst. Ze hebben er toen iets kleins aan veranderd, waardoor het nu legaal is en via een webshop besteld kan worden.”

Kevin vertelt dat 4-MMC en 3-MMC in feite gewoon precies hetzelfde spul is. Het effect is exact hetzelfde. Kevin heeft ook ervaring met andere drugs, zoals cocaïne en xtc. “Je kunt beter aan cocaïne verslaafd zijn, want dan weet je tenminste wat je in je lijf stopt.”

“Het verneukeratieve aan deze drug is op het moment dat je begint, je ook heel moeilijk kunt stoppen. Je gaat maar door. Je moet gewoon continu meer gebruiken. Als het is uitgewerkt is het net als honger, je lichaam zegt: ik wil meer, ik wil door. Op mijn toppunt ben ik vijf nachten achter elkaar wakker geweest.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het volledige gesprek terug

 

 

Vergelijkbare artikelen