Amer Alomari vertaalt coronanieuws voor Arabischtalige gemeenschap: ‘Belangrijk hen meer kennis te geven’

Waar Nederlanders met smart op de persconferenties van Mark Rutte wachten om over de laatste coronamaatregelen bijgepraat te worden, wachten Arabische nieuwkomers op Amer Alomari. De van oorsprong Syrische Alomari vertelt waarom het zijn persoonlijke missie is om Arabisch sprekenden in Nederland op de hoogte te houden van het laatste coronanieuws.

Alomari vertelt dat de reden dat hij dit doet is dat hij merkt dat mensen uit Syrië en andere conflictgebieden minder vertrouwen in de overheid en instanties hebben. Daarom vindt hij het belangrijk dat hij juist die mensen bij kan staan. “Ik vind het belangrijk hen meer kennis te geven.’’

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het volledige gesprek terug

Vergelijkbare artikelen