Jongerenwerker Nurettin Eren: ‘Jongeren zien als onderdeel van de oplossing’

Nurettin Eren en Mehmet Yildirim zijn jongerenwerkers in de Utrechtse wijk Overvecht, die niet altijd bekend staat om de serene rust die er heerst. Desondanks wisten ze daar afgelopen week geweld en plunderingen te voorkomen, terwijl op plaatsen door heel Nederland de rellen uitbraken. Hoe hebben de jongerenwerkers de jeugd binnen weten te houden sinds de invoering van de avondklok?

Jongerenwerker Nurettin Eren: “Het is belangrijk om met de jeugd in gesprek te gaan en jongeren niet als onderdeel van het probleem, maar als onderdeel van de oplossing te zien. Om ze belangrijk te maken.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het volledige gesprek terug

Vergelijkbare artikelen