Haags café-restaurant hoeft nog maar helft van de huur te betalen na uitspraak rechter

Het Haagse café-restaurant van Martijn van Unen mag voorlopig openblijven, nadat de rechter heeft besloten dat hij nog maar de helft van de huur hoeft te betalen. Als gevolg van omzetverlies door de coronamaatregelen hadden de uitbaters een huurachterstand opgelopen van twee maanden. De vastgoedeigenaar spande een rechtszaak aan en uitzetting dreigde. Dankzij de uitspraak van de rechter hoeven ze dus niet dicht. Martijn reageert in Op1 en Dirk Beljaarts, directeur van Koninklijke Horeca Nederland, vertelt wat de uitspraak betekent voor de horecasector.

Directeur Dirk Beljaarts roept horecaondernemers op om met hun huurbaas in gesprek te gaan. “Het gewicht van zo’n uitspraak is wel iets waardoor je een heel ander gesprek kunt hebben.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het volledige gesprek terug

Vergelijkbare artikelen