Hoofdredacteur Ib Haarsma (NH Nieuws) gaat geen live verslag meer doen van de rellen

Journalisten en verslaggevers werden tijdens de rellen van de afgelopen dagen geïntimideerd, uitgescholden en met stenen bekogeld. Daardoor konden ze hun werk, het informeren van alle Nederlanders, niet goed doen. Bij Op1 vertellen hoofdredacteuren Ib Haarsma en Freek Staps waarom ze ingrijpende journalistieke maatregelen nemen na de avondklokrellen van afgelopen dagen.

Hoofdredacteur van NH Nieuws Ib Haarsma neemt ingrijpende journalistieke maatregelen na de avondklokrellen. “We gaan geen live verslag meer doen van de rellen. We willen niet dat relschoppers worden verward met mensen die zich zorgen maken over de maatregelen.”

Freek Staps van ANP vertelt over het geweld waar zijn journalisten mee te maken kregen. “Het vak van journalist is interessant maar een beetje te angstig op het moment. Vanaf nu gaan we de namen van de fotografen niet meer bij het werk zetten, zodat die namen niet gaan rondzingen en die mensen gewoon beschermd hun werk kunnen doen.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk het volledige gesprek terug

 

 

Vergelijkbare artikelen