Frank van der Lende en Eva Koreman over hun uitzending vanuit de Yoko Ono en John Lennon hotelkamer

3FM-dj’s Frank van der Lende en Eva Koreman laten zich inspireren door Yoko Ono en John Lennon met een speciale demonstratie vanuit bed VOOR de liefde en TEGEN de rellen. De dj’s maken vrijdagmiddag een speciale uitzending vanuit de hotelkamer in het Hilton waar het legendarische duo in 1969 hun demonstratie voor vrede hield. 

Eva en Frank kregen berichten binnen van luisteraars die genoeg kregen van al die negativiteit rondom de avondklokrellen. “De mentale sluipmoordenaar, dat zijn berichten die wij ook binnenkregen van onze luisteraars. Kunnen jullie alsjeblieft ophouden met spreken over die rellen, want alles wat je aandacht geeft groeit.”

Eva vertelt dat het de ‘ambitieuze mijmeraar’ Frank was die met het idee kwam om bescheiden in de voetsporen te treden van John Lennon en Yoko Ono. “Wij kunnen misschien een beetje die mantel der liefde geven”, vertelt Frank.

Frank en Eva hebben geen liefdesrelatie zoals John en Yoko, maar wel ‘een radio-relatie’, zoals ze zelf zeggen. Dat straalt er vanaf, want ze lijken als twee druppels water op het wereldberoemde stel als ze samen in dat hotelbed liggen. Frank is zelf een enorme Beatles-fan, is met de muziek opgegroeid en luistert er veel naar.

“Ik noem het ‘Dutch Peace’ en al helpt het maar een beetje, dat we net even die positiviteit krijgen”. Frank woont in Amsterdam-Oost en kreeg vanuit huis mee hoe het daar maandagavond volledig uit de hand liep. “Toen dacht ik: krijg lekker het heen en weer. Ik doe de gordijnen dicht en ga lekker met mijn meisje op de bank liggen. Make love not war. Dat was eigenlijk de insteek om dit te doen. Ik denk dat we drie uur lang in een parallelle wereld kunnen leven en even kunnen vergeten hoe klote dit allemaal is.”

Vrijdag 29 januari, vanaf 16.00 uur, zijn Frank en Eva te horen vanuit bed op NPO Radio 3FM.

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het volledige gesprek terug

 

 

Vergelijkbare artikelen