Vader en dochter Rudi en Vanessa Lubbers over de biografie van het turbulente leven van de bokslegende

Voor het eerst doet bokslegende Rudi Lubbers zijn hele levensverhaal in de biografie ‘De man die bleef staan’. 25 jaar lang was hij ongeslagen Nederlands kampioen. Zijn hoogtepunt was die dag in 1973 toen miljoenen tv-kijkers zagen hoe hij twaalf rondes overeind bleef tegenover Muhammad Ali, de beste bokser ooit. Maar daarna kwam het leven van Rudi in een neerwaartse spiraal terecht. Hoe kon zo’n groot bokstalent zo hard afglijden? Maandagavond zijn Rudi Lubbers en zijn dochter Vanessa te gast bij Op1.

De Nederlandse boksbond heeft Rudi Lubbers benoemd tot bondsridder. Samen met zijn dochter Vanessa vertelt hij over zijn turbulente leven. “Ik heb al een paar keer traantjes gelaten. Ik heb veel meegemaakt, ik ben er altijd sterk uitgekomen. Ik laat me niet klein maken.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Rudi en Vanessa Lubbers terug. 

Vergelijkbare artikelen