Pieter Elbers over de uitzondering die hij wil voor luchtvaartpersoneel

Als het aan president-directeur van KLM Pieter Elbers ligt, krijgt luchtvaartpersoneel een uitzondering als het gaat om het overleggen van een negatieve coronatest voor terugkeer naar Nederland. Gebeurt dit niet? Dan stopt de luchtvaartmaatschappij met intercontinentale vluchten. Donderdagavond bij Op1 vertelt Elbers waarom.

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Er is een enorm bedrag van de NOW-regeling naar KLM gegaan. Dat maakt Pieter Elbers eigenlijk de best betaalde ambtenaar. “Wat ik belangrijk vind is dat het beleid dat we hebben neergezet ons enorm geholpen heeft om deze crisis door te komen.”

Piloten en stewardessen moeten uitgezonderd worden van verplichte sneltesten, anders dreigt KLM-topman Pieter Elbers alle intercontinentale kisten van de Koninklijke aan de grond te houden. “ Het zou een heleboel betekenen als we niet meer intercontinentaal kunnen vliegen.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Pieter Elbers terug. 

Vergelijkbare artikelen