Rick Nieman, Laila Frank en Eppo van Nispen over de laatste 24 uur van Trump als president en de inauguratie van Joe Biden

Amerika keek met spanning uit naar de dag van vandaag: Donald Trump vertrekt en Joe Biden treedt aan als nieuwe president. Bij Op1 Amerikajournalist Laila Frank en Amerikakenner Rick Nieman over de laatste 24 uur van Trump als president en de aanstaande inauguratie van Joe Biden. En Eppo van Nispen is in het rijke archief van beelden van eerdere inauguraties gedoken.

Het wordt vandaag een bijzondere inauguratie voor Joe Biden. Natuurlijk vanwege corona, maar ook omdat #Trump niet aanwezig is. Rick Nieman: “Het gaat om de traditie en de beeldvorming rondom de traditie. Die symboliek is ontzettend belangrijk.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Amerikajournalist Laila Frank praat over de laatste 24 uur van Donald Trump als president van Amerika. “Het wordt een heel koud afscheid. Zelfs Mike Pence komt niet langs en dat is een heel dikke middelvinger van de vicepresident richting Trump.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het volledige gesprek terug

 

Vergelijkbare artikelen