Jesse Frederik en Rutger Bregman over de tragedie achter de toeslagenaffaire

Vrijdag viel het kabinet al, maar morgen debatteert de Tweede Kamer nog over de toeslagenaffaire. Maandagavond praten we erover bij Op1 met geschiedkundige en opiniemaker Rutger Bregman en onderzoeksjournalist bij De Correspondent Jesse Frederik. Die laatste schreef ‘Zo hadden we het niet bedoeld – De tragedie achter de toeslagenaffaire’. Dit boek begon ooit als een artikel, maar is uitgegroeid tot een waar magnum opus waarin hij een reconstructie maakt die laat zien hoe jarenlange anti-fraudemaatregelen uiteindelijk de toeslagenaffaire veroorzaakten.

Zijn we zelf ook medeschuldig aan de toeslagenaffaire? “Ja, natuurlijk”, zegt Rutger Bregman: “Kijk nu naar de peilingen, wie zijn de grootste partijen? de VVD en de PVV… “Het behoorlijk aantasten van de Nederlandse verzorgingsstaat is niet in het geheim gebeurd.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Rutger Bregman en Jesse Frederik terug. 

Vergelijkbare artikelen