Burgemeester Dijksma noemt toeslagenaffaire ‘Kafka’ en doet Utrechters handreiking

Burgemeester Sharon Dijksma van Utrecht kwalificeert de toeslagenaffaire waarover het kabinet Rutte III viel als ‘Kafka’. Ze wil Utrechtse gedupeerden helpen om af te rekenen met deze paarse krokodil’.

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Dijksma zegt geschrokken te zijn van het nieuws dat de gedupeerde ouders een groot deel van de 30.000 euro die ze als genoegdoening krijgen meteen weer terug moeten betalen aan de Belastingdienst, de veroorzaker van de hele affaire.

“Ik zeg je eerlijk: Kafka. Ik begrijp dit niet,” zegt Dijksma. “Ik ben bang dat dit exemplarisch is voor iets dat kennelijk jarenlang niet opgelost is. Je had verwacht, tenminste ik, dat de 30.000 euro naar de mensen zou gaan. Dat het een soort van tegemoetkoming en genoegdoening zou zijn. Nu blijkt dat het nog een ander traject met zich meebrengt. Dat is hartverscheurend.”

Speciaal telefoonnummer
Utrecht opende een speciaal telefoonnummer om ouders op te sporen die gedupeerd zijn door de toeslagenaffaire waar het kabinet Rutte-III op strandde. Veel gezinnen moeten van de 30.000 euro 20.000 euro terug betalen aan de belangrijkste schuldeiser en dat is meestal De Belastingdienst.

Dijksma roept Utrechtse ouders op zich te melden: “550 ouders in onze stad hebben er mee te maken. De helft daarvan hebben we in beeld, de andere helft niet. We willen hen graag door deze paarse krokodil heen helpen.”

Kijk hier de volledige uitzending terug

Vergelijkbare artikelen