Tara Boxman wil het gangbare negatieve beeld van tienermoeders veranderen

Waar volwassen vrouwen alleen maar worden gefeliciteerd als ze de komst van een baby aankondigen, krijgen tienermeiden vaak negatieve reacties. Daar schiet niemand wat mee op, volgens Tara Boxman, die zelf moeder werd op haar 17e. Ze organiseert de Tienermoeder van het Jaarverkiezing en is ze samen met haar 18-jarige dochter Yarah te gast bij Op1.

Yarah Boxman: “Het ging mij erom dat mijn moeder wel heel graag wilde dat ik kwam. Daar ben ik altijd mee bezig geweest. Je kunt heel veel meningen horen, maar ik ben alleen maar blij dat zij zich er niets van aangetrokken heeft en dat ik gewoon hartstikke welkom was.“

Tara Boxman wil het gangbare negatieve beeld van tienermoeders veranderen. “Het is eigenlijk drieledig. Toen ik mijn boek vorig jaar uitbracht kreeg ik ontzettend veel reacties. Veel positieve reacties van herkenning van vrouwen die het fijn vonden dat dit eindelijke een keer besproken wordt.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier de volledige uitzending terug

 

 

Vergelijkbare artikelen