Sharon Dijksma over een eventuele avondklok in Utrecht: ‘Geef ons bewijs dat het werkt’

Het OMT komt dit weekend met een advies aan het kabinet over een eventuele avondklok. Burgemeester Sharon Dijksma van Utrecht liet zich hier eerder kritisch over uit. Bij Op1 vertelt ze waarom de mogelijke handhaving voor burgemeesters een grote zorg is.

Van de week zei Dijksma dat de avondklok het allerlaatste middel is dat alleen moet worden ingevoerd als het mokerslag is voor het virus. Dijksma daarover: “Geef ons dan ook de bewijslast dat dit dan ook echt die mokerslag is voor dat virus.”

“We moeten het opnieuw waarmaken en we willen het opnieuw waarmaken, maar dan moeten we ook wel de middelen hebben om het doen en zeker weten dat dit het ook is. Want zo langzamerhand is ook het kabinet aan het einde van z’n latijn. De gereedschapskist is leeg, dit is eigenlijk het laatste middel om op terug te vallen. Het heeft grote impact op de samenleving. Bijvoorbeeld voor mensen die alleen zijn, dat zijn er steeds meer in dit land.” Dijksma wilde of kon niet zeggen hoe laat de avondklok precies ingaat, als die mocht worden ingevoerd. “Als hij ingevoerd wordt dan verwacht ik dat het ook echt op een tijdstip is dat het ook echt impact heeft.”

“Bij elk middel dat we beetpakken vind ik dat we de bewijslast moeten krijgen dat het ook effectief is. Dat hoop ik van het OMT geleverd te krijgen,” aldus Dijksma.

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier de volledige uitzending terug

Vergelijkbare artikelen