Wopke Hoekstra en Gert-Jan Segers over de sfeer in Den Haag

Rond half twee vanmiddag was het zover: het kabinet viel en minister Wiebes trad per direct af. Vrijdagavond bij Op1 demissionair minister van Financiën Wopke Hoekstra en fractievoorzitter van de ChristenUnie Gert-Jan Segers over het aftreden middenin de crisis. Hoe nu verder?

Wopke Hoekstra is van plan gewoon aan te blijven als lijsttrekker van het CDA. Hoekstra: “Ik vind dit is echt iets waarvan het kabinet en dus ook ikzelf moest doen wat noodzakelijk was en dat is aftreden. Dat vind ik anders voor mijn rol als lijsttrekker.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Gert-Jan Segers vindt niet dat de belastingdienst de dertigduizend euro compensatie gelijk weer mag opeisen. Gert-Jan Segers: “Als we iets hebben geleerd van deze crisis is het dat de menselijke maat voorop moet staan en dat mensen belangrijker zijn dan regels.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek terug. 

Vergelijkbare artikelen