Harm Edens, Jan Jaap van der Wal en Peter Pannekoek hebben drie mijlpalen te vieren met Dit Was Het Nieuws

Volgende week start er weer een nieuw seizoen van het populaire programma Dit Was Het Nieuws. En niet zomaar een seizoen. De satirische nieuwsquiz heeft maar liefst drie mijlpalen te vieren: het 25-jarige bestaan, het veertigste seizoen en de 250e aflevering. Presentator van het eerste uur Harm Edens en huidige teamcaptains Peter Pannekoek en Jan Jaap van der Wal vertellen over het geheim van deze succesvolle nieuwsquiz.

Jan Jaap van der Wal over het succes: ‘’De dynamiek tussen Harm, Peter en mij is al goed en daar komen dan ook nog twee gasten bij die altijd leuk, gek of raar zijn, de onderwerpen zijn goed en je weet dat Harm op een gegeven moment zes hele goede grappen gaat voorlezen. Dat zijn de ingrediënten waardoor je volgens mij van allerlei kanten verrast wordt en blijft kijken.’’

“Normaal gesproken is het nieuws ook steeds anders, het laatste jaar niet, maar normaal gesproken wel”, zegt Harm Edens. “Je merkt wel dat het anders wordt waar om gelachen wordt. Wij houden daar eigenlijk geen rekening mee, misschien de individuele schrijver wel. We hebben ook weleens zelf-censuur. We hadden ooit een koran-grap die in de zaal heel leuk was, maar toen zagen we hem terug en toen had die een beetje neonazi-kwaliteiten. Dus toen dachten we: dat is gewoon niet goed.”

Peter Pannekoek: “Er zijn geen onderwerpen die ik vermijd. Voor mij is alles bespreekbaar.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het volledige gesprek terug

Vergelijkbare artikelen